ATRACȚII ȘI ACTIVITĂȚI HOTEL TRANSFĂGĂRĂȘAN

CE PUTEȚI FACE PE LA NOI

Hotel Piscul Negru vă așteatpă cu opțiuni de petrecerea a timpului liber atât pentru cei care caută liniște, cât și pentru cei mai aventuroși. Click pe căsuțele de mai jos pentru a afla detalii despre fiecare activitate!

Jocuri masa Hotel Piscul Negru Trasfagarasan

JOCURI TRANSFĂGĂRĂȘAN

CĂRȚI, RUMMY, ȘAH ȘI ALTELE

Pentru zilele mohorâte, v-am pregătit o gamă largă de jocuri de masă care sunt puse la dispoziție oaspeților noștri.

Fie ca preferați sahul, Monopoly sau jocurile de cărți, le avem pe toate!

Mergeți la recepție și solicitați jocul dorit apoi distrați-vă alături de prieteni și familie!

Campionat Sah Hotel Piscul Negru

Bine de știut

Jocurile se pot solicita gratuit însă se pot păstra cel mult două ore pentru cele complexe (sah, rummy, Monopoly etc.), respectiv o oră pentru cele simple (cărți, table, zaruri etc.).

Avem mai multe seturi din fiecare tip de joc, deci sunt slabe șansele ca ele să fie toate ocupate.

Seturile de jocuri sunt înnoite de la an la an, astfel încât să nu fie niciodată degradate.

Dacă organizați un concurs și aveți nevoie de mai multe seturi, vă rugăm să ne anuntați din timp pentru a ne pregăti.

Sala conferinte Hotel Piscul Negru Transfagarasan

CONFERINȚE TRANSFĂGĂRĂȘAN

SALA DE CONFERINȚE

Vă punem la dispoziție o sală de conferințe de 40 de locuri, dotată cu mobilier de calitate.

Sala de conferințe este separată de restaurant și de restul hotelului, accesul făcându-se prin holul principal sau chiar din exterior.

Dotările sălii de conferințe includ facilități speciale pentru întâlnirile de afaceri precum proiector, whiteboard, telefon de teleconferință și sistem audio profesional.

Mesele pot fi aranjate pentru a găzdui diferite tipuri de evenimente precum bancheturi, întâlniri de afaceri sau prezentări.

Acest spațiu este perfect și pentru diferite concursuri care implică muncă la birou sau pentru cei care caută un spațiu liniștit ca să lucreze.

Galerie foto

Click pe imagini pentru a le mări

Bine de știut

Sala de conferințe este izolată fonic iar geamurile pot fi acoperite cu jaluzele.

Iluminatul se face atât natural printr-o serie de ferestre care acoperă întreg peretele exterior, cât și artificial prin intermediul mai multor lustre.

Sala are acoperire wi-fi cu o rețea dedicată, beneficiind de Internet de înaltă calitate.

Acest spațiu este preferat de cei care lucrează de la distanță, fiind liniștit și având o conexiune foarte bună la Internet.

În trecut am folosit sala de conferințe și pentru a găzdui diferite competiții de jocuri de masă precum șah sau eSports.

Pentru a rezerva sala de conferințe, vă rugăm să solicitați acest lucru în mod explicit departamentului de rezervări.

Cascada Hotel Piscul Negru Transfagarasan

CASCADĂ TRANSFĂGĂRĂȘAN

CASCADA PISCUL NEGRU

Pornind prin spatele hotelului, trecând podul peste pârâu începe o urcare. Pe mijlocul acestei urcări găsim o potecă ce ocolește troaca urșilor și intră în padure.

Urmând poteca timp de câteva minute, în urcare, vom găsi o scenă ruptă din basme. Aici se află un podiș ancorat în marginea stâncii care trece pe deasupra iazului Piscul Negru și merge spre cascadă.

Dacă drumul nu v-a impresionat, cascada sigur o va face. Aceasta are peste 20 de metri înalțime și 4 trepte, ultima având o cădere de 4 metri.

Este locul ideal pentru cei care caută relaxare în inima naturii. Aici puteți citi o carte sau pur și simplu medita.

Galerie foto

Click pe imagini pentru a le mări

Bine de știut

De la hotel veți face aproximativ 10 minute până la cascadă.

Urcușul este unul abrupt, el putând fi dificil pentru persoanele în vârstă. Pe vreme umedă, drumul poate fi acoperit de noroi.

Mare atenție la podișul de lemn care duce la cascadă! Acesta este deseori umed și foarte alunecos.

Poiana pe care se află drumul care duce la cascadă este mărginită de tufe bogate de fragi, mure și zmeură. Dacă vizitați vara, vă recomandăm să culegeți fructele acestora.

Nu urcați seara spre cascadă! Este foarte posibil să vă întâlniți cu un urs.

Iazul dinaintea cascadei a fost amenajat artificial și are 2 m adâncime, el fiind unica sursă de aprovizionare cu apă pentru păstrăvăria noastră.

Loc de joaca Hotel Piscul Negru Transfagaran

LOC DE JOACĂ TRANSFĂGĂRĂȘAN

LOC DE JOACĂ PENTRU COPII

Cei mici au multe motive de bucurie. Pe lângă măreția munților și bogăția pădurilor - ambele care duc cu gândul la tărâmuri din poveștile lor preferate, copiii se pot bucura de spațiul special amenajat pentru ei, chiar în fața hotelului.

Acesta are peste 200 de metri pătrați și include activități precum trambulina, mini-teren de fotbal, mini-teren de tenis, balansoare, tobogane și multe altele.

Toate acestea se află chiar sub terasa hotelului, de unde părinții pot savura liniștiți o cafea fără să-i piardă din vedere pe cei mici.

Locul de joaca este separat cu gard de drumul de acces spre hotel, deci copiii nu pot ieși accidental în fața unei mașini.

Galerie foto

Click pe imagini pentru a le mări

Bine de știut

Locul de joacă este accesibil tot anul. În sezonul cald, cei mici se pot bucura de soare, iarbă verde și diferitele dotări.

Iarna, poiana unde este locul de joacă este acoperită de un strat neted de nea, perfect pentru a ridica oameni de zăpadă.

De-a lungul locului de joacă sunt amplasate bănci pe care pot sta adulții care vor să-i supravegheze pe cei mici.

Joaca se poate întinde până seara târziu datorită sistemului de iluminat care asigură o vizibilitate la orice oră.

Faptul că este flancat de un perete (pictat cu munți), face ca locul de joacă să fie ferit de curenții de vânt întâlniți la munte.

Tiroliana Hotel Piscul Negru Transfagarasan

TIROLIANĂ TRANSFĂGĂRĂȘAN

TIROLIANA

Vara, aproape pe toată lungimea pârtiei de săniuș este întinsă o coardă de tiroliană care îi așteaptă pe cei tari de înger să o încerce.

Aceasta are peste 200 de metri lungime și o diferență de nivel de 10 de metri - aproape cât un bloc de 4 etaje. Accelerația este uimitoare, ajungând la viteze de aproape 50km/h în câteva secunde.

Tiroliana este realizata conform tuturor standardelor de siguranță și cei care o vor încerca vor fi obligați să poarte echipament special, pus la dispoziție de către hotel.

Linia de tiroliană pornește de pe un stâlp special amenajat și se oprește într-o anexă, lânga râu, având în capătul ei o zonă de frânare.

Galerie foto

Click pe imagini pentru a le mări

Bine de știut

Tiroliana poate fi folosită doar vara, cât condițiile meteo permit utilizarea ei în deplină siguranță.

Pentru a vă da pe tiroliană, trebuie să menționați acest lucru personalului de la recepție pentru a face aranjamentele necesare.

Accesul la tiroliană este gratuit în limita disponibilității personalului care se ocupă cu administrarea acesteia.

Pentru a evita orice fel de accident, există o limită de greutate de 120 kilograme, o limită de înălțime de 1,95 metri și un prag de vârstă la 18 ani.

Foisor Hotel Piscul Negru Transfagarasan

FOIȘOR TRANSFĂGĂRĂȘAN

FOIȘOR ȘI GRĂTAR ACOPERIT

La mai puțin de 10 metri de pădure, deasupra pârâului, se află un foișor acoperit special construit pentru evenimente speciale.

Acesta dispune de grătar, pirostrii, chiuvetă și toate facilitățile necesare pentru a pregăti și servi o masă copioasă.

Foișorul este în totalitate acoperit și decorat rustic, cu ghivece de flori atârnate de grinzile de sus. Pe lateral el este înconjurat cu panouri din lemn în diferite modele rustice.

Galerie foto

Click pe imagini pentru a le mări

Bine de știut

Foișorul include 8 mese mari, de 6 persoane, putând acomoda cu ușurință peste 50 de persoane.

Pe stâlpii foișorului găsi 3 prize la care vă puteți încărca dispozitivele mobile și 2 întrerupătoare care controlează iluminatul. Foișorul are inclusiv acoperire wi-fi gratuită.

Accesul la foișor este permis pentru toți oaspeții hotelului însăa preparatele consumate trebuie să fie cumpărate de la restaurantul nostru.

Doar pentru grupuri organizate, punem la dispoziție facilități pentru pregătirea preparatelor aduse din afara hotelului.

Aveți la dispoziție un grătar mare, de 80 cm lungime și 40 cm lățime sau rotisor. Lemne și cărbuni pentru grătar găsiți în compartimentul de jos, de sub grătar. Alături de grătar sunt ustensilele: perii de sârmă, topor, suflătoare etc..

Terasa Hotel Piscul Negru Transfagarasan

TERASA TRANSFĂGĂRĂȘAN

TERASA PRINCIPALĂ

La fel ca hotelul, terasa este amplasată la 10 metri deasupra Transfăgărășanului, la poalele Piscului Negru, aceasta poziție oferind o priveliște de vis înspre văile dinspre lacul Vidraru care dimineața sunt încă pline de norii care se ridică în căldura soarelui.

Cei care doresc să ”savureze” o dimineață la munte, sunt invitați să-și bea cafeaua pe terasă.

Vor atinge roua rece, cristalină, încă prezentă pe mese, vor inhala aerulul tare și prospăt al dimineții și se vor scălda în razele călâi ale soarelui.

Galerie foto

Click pe imagini pentru a le mări

Bine de știut

Terasa este amplasată chiar la ieșirea din hotel, lângă parcarea din fața acestuia.

Accesul se face inclusiv din restaurant, mulți turiști preferând să ia mesele pe terasă, ea fiind servită de ospătari.

În mod normal sunt 10 mese tot timpul pe terasa, oferind destul spațiu pentru 50 de persoane. Cu ocazia evenimentelor speciale, numărul de locuri poate fi sporit.

Mesele dispun și de umbrele în caz de ploaie sau de soare prea puternic.

De pe terasa se pot vedea văile spre lacul Vidaru, golul alpin și vârful Lespezi.

Chiar lângă terasă, sub aceasta, se află locul de joacă pentru copii. Pe marginea terasei se află o balustradă de la care îi puteți supraveghea în siguranță pe cei mici.

Ursi Hotel Piscul Negru Transfagarasan

URȘI TRANSFĂGĂRĂȘAN

TROACA URȘILOR

Acum câțiva ani, echipa de mentenanță a început să lase mâncarea câinilor la distanță de hotel, pentru a preveni apariția urșilor în parcarea unitații de cazare.

Fiind mai departe de agitația hotelului, urșii au putut să viziteze mai des locul de mâncare al câinilor, fapt observat rapid de turiștii cazați la hotel.

În fiecare seara urșii vin, câinii latră și turiștii fac selfie-uri. Uneori apare ”Moșu”, un urs bătrân de peste 500kg, alteori ”Mara”, o ursoaică tânără și puii ei.

Pentru a preveni orice accident, am amenajat un jgheab mare, pus departe de hotel, într-un loc iluminat, dotat cu un senzor de proximitate.

De fiecare dată când apare ursul, becul se aprinde și turiștii pot admira în siguranță animalele, în toată splendoarea lor.

Galerie foto

Click pe imagini pentru a le mări

Bine de știut

Troaca se afă pe drumul spre cascadă, la 5 minute de hotel.

Între poiana cu troaca urșilor și hotel se află un pârâu, locul cel mai sigur de a privi animalele este pe partea cu hotelul.

Troaca urșilor este la 50 de metri distanță de foișorul mare. Cei mai aventuroși pot aștepta venirea animalelor în foișor și tot din acesta le pot face poze în siguranță.

Deși este un podeț peste pârâul dintre câmpia unde se află troaca și hotel, nu s-a întâmplat niciodată ca ursul să treacă în parcarea hotelului.

Urșii sunt întotdeauna ținuți la distanță de hotel de către cei 4 câini ciobănești. Urșii nu pot fi niciodata încolțiți deoarece au mult loc să se retragă în pădure. Astfel, riscul de a deveni agresivi este foarte mic.

Pentru a vedea un urs, trebuie să ascultați câinii seara și să ieșiți dacă auziți agitație.

Hrănirea urșilor de către turiști este strict interzisă.

Partie Hotel Piscul Negru Transfagarasan

PÂRTIE DE SKI TRANSFĂGĂRĂȘAN

PÂRTIE DE SKI ȘI SĂNIUȘ

La doar doua minute de hotel se află o veritabilă pârtie de ski, amenajată la marginea pădurii.

Accesul către aceasta se face peste pârâu, trecând podețul din terasa principală.

Pârtia are o înclinație moderată, fiind potrivită pentru orice nivel de dificultate. Doar cei avansați vor fi dezamăgiți din cauza lugimii foarte mici a pârtiei.

Derdelușul este practicabil doar în lunile de iarnă, începând cu jumătatea lui noiembrie, de când stratul de omăt depășește 15-20cm.

Galerie foto

Click pe imagini pentru a le mări

Bine de știut

Pârtia de sanie are o lungime totală de peste 200 de metri și începe aproape de cascadă. Ea se termină la baza dealului, lângă pârâu.

Pârtia de ski este mai scurtă, având aproximativ 100 de metri, majoritatea fiind acoperiți de o instalație de tele-ski.

Pentru cei care vor să se bucure de pârtie, trebuie să vină pregătiți de acasă întrucât nu mai oferim serviciul de închiriere echipament ski.

Pârtia nu este iluminată, așa că vă recomandăm să mergeți la saniuș doar în timpul zilei.

După fiecare repriză de săniuș puteți savura o băutura caldă de la restaurant - care este la 50m distanță, fie la foișor - care este chiar lângă pârtie.